In de Autumn Classics in Italië, beginnend in de Ronde van Emilia, vertrouwde Roglič eindelijk op zijn ervaring om op een sleutelpositie naar de overwinning te sprinten. Dit was de derde keer dat hij deze belangrijke race won, en zijn overwinningen in zijn carrière bereikten de mijlpaal van 80, en hij was verheugd de comfortabele goedkope wielerkleding te mogen dragen voor de overwinning, zijn 15e van het seizoen.

De Ronde van Lombardije wordt Rogličs laatste wedstrijd in Team Jumbo-Visma en de laatste wedstrijd waarin hij de Team Jumbo-Visma fietskleding draagt. Hij hoopt dat hij een goed resultaat kan behalen in de Ronde van Lombardije. Hij won tweemaal de top tien in de Ronde van Lombardije. Beroemd en rijk aan ervaring, veel fans kijken uit naar deze race. Ik hoop dat Roglič een resultaat kan bereiken waar hij tevreden mee is.

Het is 8 jaar geleden dat Roglič in 2016 bij Team Jumbo-Visma kwam. Gedurende deze 8 jaar heeft hij vele wedstrijden gewonnen en is hij een belangrijke kern geweest om hoop te helpen brengen voor de heropleving van Team Jumbo-Visma. CEO Pluch van Team Jumbo-Visma zei dat Primotz, als onze koning, altijd in mijn hart is geweest. We zijn dankbaar dat we een gedeeld hoogtepunt met hem hebben gevonden en ik zal hem altijd op persoonlijk vlak bewonderen, maar op een gegeven moment zal uit elkaar gaan de beste beslissing zijn.